Geld is (on) belangrijk

Geld is (on) belangrijk

We hebben hier allemaal een mening over en natuurlijk hebben we hierin allemaal ook gelijk. Het is een mening en iedereen mag een andere mening hebben. Het ligt natuurlijk ook aan het standpunt waarop je het bekijkt. 

Als je ziek bent en al het geld van de wereld je niet beter kan maken denk je meer aan je gezondheid dan aan geld. 

Al zou je het jezelf natuurlijk wel aangenamer kunnen maken als je geld hebt. Het beste is natuurlijk om gezond te zijn en dat is inderdaad niet altijd te koop.

Behalve de extreme gevallen, is mijn persoonlijke mening wel dat geld belangrijk is. 

Dan gaat het mij nog niet zozeer om het geld zelf, maar wel wat je hiermee kan doen en wat ik er al voor gedaan heb. 

Ik denk dan bijvoorbeeld aan mijn studie die echt wel rete duur was! Zonder geld had ik dat niet kunnen doen en had ik niet gestaan waar ik nu sta. De auto waar ik in rijd en het huis waarin ik woon. Ook de andere belangrijke dingen, net zoals laatst de operatie van mijn hond, Senna, die zelfs drie keer geopereerd moest worden. Als ik geen geld had kon ik haar niet helpen. Dat zou ik echt vreselijk hebben gevonden.  

Ik ben dus mega dankbaar dat ik het heb en ik wil er nog meer van hebben. Die laatste is natuurlijk een tricky opmerking. Velen denken namelijk dat geld vies is, slecht is en slechte dingen brengt. 

Ik ben ook opgegroeid met dat geld vooral vies is. Letterlijk zelfs. Ik moest altijd mijn handen wassen als ik geld aangeraakt had, want je kon niet weten wat iemand anders ermee gedaan had en in welke zak het gezeten had. Eerlijk gezegd, doe ik dit nog steeds. Mijn handen wassen dan. 

Natuurlijk zag ik ook dat we het vroeger vooral niet hadden en het verdriet dat hier dan ook bij kwam kijken. Ik was jaloers op kinderen op school die wel dikke cadeaus met de feestdagen over verjaardagen kregen. Waarvan de schoolreisjes wel door de ouders betaald kon worden. Ik weet dus echt wel wat het is om het niet te hebben. 

Mij werd ook verteld dat het niet om geld ging en dat geld onbelangrijk is. Vooral ook denk ik, omdat we het juist niet hadden. Dat verzacht natuurlijk de pijn. 

Natuurlijk draait het niet alleen om geld. Als ik ‘s avonds op de bank zit en de honden liggen heel lief bij mij dan voel ik mij de rijkste vrouw van de hele wereld. Dat gevoel is zo bijzonder, dat kun je met geld niet kopen. Al kun je daar dan ook weer over discussiëren, want ik heb ze niet zelf van de straat geplukt en moeten ze ook nog eten en heb je ook nog de kosten van de dierenarts (en die zijn hoog!). Gratis zijn ze dus zeker niet. Het gevoel dat ze mij geven is wel onbetaalbaar! 

Als ik meer geld heb kan ik meer dingen doen waar ik blij van word. Ik kan ook meer mensen helpen en wat voor mij heel belangrijk is, meer aan goede doelen geven. Ik geef graag aan een stichting waar honden, net zoals die van mij, een tweede kans krijgen. Moet je wel geld hebben natuurlijk. Dat is dan wel belangrijk. Anders valt er niet zoveel te geven.

Als je geen geld hebt kun je ook niet leven, niet wonen, niet eten en zelfs met alleen de basisbehoeften zeg eens eerlijk ben jij dan gelukkig? Verdien jij niet het allerbeste? Verdien jij het niet om al het moois uit het leven te halen van wat jij wilt doen wat dat dan ook maar is. 

Ja, inderdaad daar heb je geld voor nodig. Die afspraak ligt er nu eenmaal in de wereld dat als je iets wilt je hiermee met geld moet betalen. Kun je er maar beter zoveel mogelijk van hebben toch!

Ik vind geld belangrijk. Hiermee kan ik het leven, leven wat ik wil en de dingen doen die voor mij belangrijk zijn. Hoe meer geld ik heb, hoe meer mooie dingen ik kan doen en ook hoe meer ik kan geven.

Wat vind jij?

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

  • Geld is (on) belangrijk

    Geld is (on) belangrijk

    We hebben hier allemaal een mening over en natuurlijk hebben we hierin allemaal ook gelijk. Het is een mening en iedereen mag een andere mening hebben. Het ligt natuurlijk ook...

    Geld is (on) belangrijk

    We hebben hier allemaal een mening over en natuurlijk hebben we hierin allemaal ook gelijk. Het is een mening en iedereen mag een andere mening hebben. Het ligt natuurlijk ook...

1 van 3